Лидери

ПРЕСТИЖНА ГОДИШЊА НАГРАДА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА ДОДЕЉЕНА „БЕОГРАДСКИМ ЕЛЕКТРАНАМА”
Стално подизање лествице
Признање „Привредни победник” овога пута припало је најмлађем јавном комуналном предузећу у Београду и највећем класичном систему за производњу и дистрибуцију топлотне енергије у југоисточној Европи. Упоредо са обновом и модернизацијом система, од 2001. до марта 2008. на даљинско грејање прикључено је нових пет милиона квадратних метара стамбеног и пословног простора


На традиционалној манифестацији Привредне коморе Београда, одржаној 22. маја 2008. у Југословенском драмском позоришту, генералном директору Јавног комуналног предузећа „Београдске електране” Владану Марковићу статуу „Привредни победник” уручила је  члан комисије, лауреат из 2003. године и потпредседник највеће српске компаније „Делта групе” Милка Форцан. Та престижна годишња награда Привредне коморе Београда додељује се за најбоље резултате у области привређивања.
Генерални директор „Београдских електрана” Владан Марковић подсетио је да је то предузеће у 2008. години добило два исто тако важна признања међународних асоцијација Bussines initiative Directions и Trade leaders Club, додељена у Женеви и Паризу. Те међународне награде, истакао је Марковић, донете су Београђанима и Београду.
– Међутим, награду „Привредни победник Београда”, коју примам у свом родном граду, носим запосленима у „Београдским електранама” који су је својим залагањем и радом заиста заслужили – рекао је генерални директор тог јавног комуналног предузећа Владан Марковић.

ПРЕДУСЛОВ ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ ЖИВОТ

– Једна од основних полуга за добро функционисање града јесу успешна и ефикасна комунална предузећа. Због тога је мени посебно драго што имам прилику да уручим заслужену награду најмлађем јавном комуналном предузећу у Београду, „Београдским електранама” - истакла је Милка Форцан.
Милан Јанковић, председник Привредне коморе Београда, нагласио је да Комора већ више од 25 година награђује успешна предузећа и појединце и да је до сада ово признање добило више од 150 привредника и компанија. Привредници Београда, као најелитнији део друштва, додао је Јанковић, желе да раде и стварају и да се међу собом такмиче у постизању што бољих резултата. Важно је истаћи, додао је он, и да се у Београду дневно оснује око 150 нових предузећа. То је доказ да је створена добра клима за пословање у српској престоници, нагласио је Јанковић и истакао да сви Београђани, а не само привредници престонице, имају обавезу да граде, изграђују, развијају и побољшавају услове за живот у Београду. То је предуслов за бољи и квалитетнији живот не само поколења Београђана, већ и оних који у Београд долазе да би у њему били само један или неколико дана, или да би студирали, радили, лечили се...

НЕПРЕСТАНО ЈАЧАЊЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ

– Увек неко пита: „А зашто нисам ја добио награду?” Али, ево прилике. Награђени у прошлој години стекли су јаку конкуренцију у овогодишњим добитницима. Нека сада и они добију конкуренте у наредној години – изјавио је Милан Јанковић и честитао свим овогодишњим лауреатима.
Поред „Београдских електрана”, добитници „Привредног победника” за 2007. годину су „Београдски сајам”, „ABC holdings”, „Europen grup”, „Универзал банка”, „Интеркомерц” и „Систем ФТО”. Годишња награда за „Пословну жену године” уручена је Нади Момировић, власници компаније „Мона”, а за „Пословног човека године” проглашен је Радомир Живановић, власник предузећа „Верано моторс”. Плакете за лични допринос и унапређење пословања у делатности којој припадају ове године добили су Душан Видаковић, оснивач дневног листа „Вести”, проф. др Мића Јовановић, ректор универзитета „Мегатренд”, и Рајко Ђурђевић, власник „Аутокомерца”.

НР Прес

***

Највећи у југоисточној Европи
„Београдске електране” представљају најмлађи јавно-комунални систем у Београду. Основне делатности предузећа су производња и дистрибуција топлотне енергије и потрошне топле воде. Из године у годину, „Београдске електране” константно развијају систем градећи нове капацитете и ширећи топловодну мрежу. Предузеће представља највећи класичан систем за производњу и дистрибуцију топлотне енергије у југоисточној Европи. Упоредо са модернизацијом и обновом система, од 2001. године до марта 2008. године на систем даљинског грејања прикључено је око пет милиона метара квадратних стамбеног и пословног простора. „Београдске електране” тренутно снабдевају топлотном енергијом 270.000 станова и 8.500 објеката пословног простора, односно више од 19 милиона метара квадратних.

Женско иновативно
предузетништвo
Искуство
као подршка


Реализацију
пројекта подржало

Кабинет Министра
за иновације и
технолошки развој

-----------------------


У продајним
објектима Трафике
од сада можете купити
Националну ревију

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 81 - руски

Србија - национална ревија - број 80 - руски

Србија - национална ревија - број 79 - руски

Србија - национална ревија - број 78 - руски

Србија - национална ревија - Туризам 2020.

Србија - национална ревија - Број 77

Србија - национална ревија - Број 76

Србија - национална ревија - Број 75Србија - национална ревија - Франкфурт
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - ПекингСрбија - национална ревија - број 74
Србија - национална ревија - број 73
Serbia - National Review, Leipzig
Србија - национална ревија - број 72Туризам 2019.Србија - национална ревија - број 71Србија - национална ревија - број 70
Србија - национална ревија - број 69Србија - национална ревија - број 68Туризам 2018.
Србија - национална ревија - број 66
Молитва без престанка
Србија - национална ревија - број 65Србија - национална ревија - број 64
Србија - национална ревија - број 63
Србија - национална ревија - број 62Србија - национална ревија - број 61
Србија - национална ревија - број 60

Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 58
Србија - национална ревија - број 57
Србија - национална ревија - број 56
Србија - национална ревија - број 55
Србија - национална ревија - број 54
Туризам 2016
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Serbia - National Review - No 51
Српска - број 10-11
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 48
Туризам 2015

Serbia - National Review - No 47Serbia - National Review - No 46, russianSerbia - National Review - No 45Srpska - No 6
SRPSKA - National Review - No 5Tourism 2014SRPSKA - No 2
SRPSKA - No 1
Tourism 2013
SRPSKA - National Review - Special Edition

Battle above Centuries
Legends of Belgrade
History of the HeartЕдиција УПОЗНАЈМО СРБИЈУ

ГУЧА - ПОЛА ВЕКА САБОРА ТРУБАЧА (1961-2010)
Чувар светих хумки
Србија од злата јабука - друго издање
Orthodox Reminder for 2013
Пирот - Капија Истока и Запада
Беочин - У загрљају Дунава и Фрушке Горе
Србија, друмовима, пругама, рекама
Србија од злата јабука
Туристичка библија Србије

Коридор X - Европски путеви културе
Београд у џепу
Тло Србије, Завичај римских царева
Добродошли у Србију