Представљање

„МЕРКУР” ИЗ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ У КОРАК СА НАЈАТРАКТИВНИЈИМ СВЕТСКИМ WELLNESS И SPA ПРОГРАМИМА
Чути сопствени организам
„Препоручујемо вам бег из често разорно убрзаног ритма свакодневног живота”, кажу у „Меркуру”. „Поклоните себи бар мало времена: викенд једном у две недеље, или пак седмодневни одмор и уживање у нашем Wellness центру. Откријте како да чујете своје тело, како да дозволите енергији вашег духа да слободно тече!”
                  


Свет wellness-а је динамичан, муњевито се развија и сваким даном је све богатији. Пратећи тај светски тренд, Специјална болница „Меркур” из Врњачке Бање је, само годину дана после отварања првог Wellness центра у бањама Србије, својим гостима пружила још једну нову могућност за опуштање и добар осећај.
Аква центар „Water fall” у хотелу „Меркур” је нова инвестиција по мери модерног госта. Својим изгледом, функционалношћу и садржајем, несумњиво ће задовољити европске и светске стандарде. На површини од 1.000 метара квадратних, овај центар има Whirpool за 10 особа, два body jet-a, подводну масажу и масажне тушеве, подводне ваздушне топове, водопад који омогућава узбудљиво купање без одласка у егзотичну џунглу, водени зид који употпуњује посебан амбијент чаробног воденог света.
Гости „Меркура” у прилици су да се веома једноставно, у баде мантилу и папучама, из своје собе уроне у овај бајковити водени свет!
Отварањем Аква центра, Специјална болница „Меркур” пружа могућност да у базену са термоминералном водом (36,5 степени Целзијусових) – који чини природан скуп елемената неопходних за ваше здравље, топлину, задовољство и опуштање – осетите софистификовану благодат минералне воде. Испод провидне куполе, на преко 230 метара квадратних покриверних термалних водених површина, гостима је на располагању обиље забаве и уживања.
Поврх свега, ту су и fitness центар, сауна, тепидаријум... Овај бајковити свет забаве и релаксације, дакле, може да задовољи и најзахтевније посетиоце. Фитнес центар има најмодернију опрему из кардио програма, покретне траке за трчање, крос тренажере, собне бицикле, твистере, сува весла као и популарни „гладијатор”.

КА МИРУ И ХАРМОНИЈИ

Вода је есенцијални извор wellness-а и задовољства, што су знали још стари Римљани, пре 2.000 година. Они су купке топлом водом сматрали најбољим начином за потпуно и брзо физичко опуштање. Два миленијума касније, после толиких технолошких револуција и несагледивих промена у животу човек и друштва, термални извори воде са лековитим дејством постали су најцењеније дестинације за Европљане, жељне да побегну из загађених и нездравих градова. Следећи ту линију нарастајућих потреба, традиционалне бање су се отвориле и за шире схватање здравља, нудећи посетиоцима формуле за успостављање физичке и психичке хармоније.
Први у бањама Србије, Wellness центар „Fons Romanus” у Врњачкој Бањи пружа прилику управо за такво опуштање и добар осећај. Опуштање и хармонија тела постиже се негом, физичким активностима и одмором, под стручним надзором лекара, физиотерапеута и другог здравственог особља. Програм нуди привлачну комбинацију чак 26 различитих релаксационих масажа, са мноштвом елемената и детаља. Ту су и подводна масажа водом и ваздухом, финска сауна са сувимваздушним купкама (температура 110 степени Целзијусових) и буретом за расхлађивање, те простором за одмор и релаксацију након боравка у сауни. Додајмо и бисерне купке, суву сауну, Краљево и Краљичино купатило, естетске програме козметике, педикира и маникира, соларијум...
Ту су и бројни савремени изуми за опуштање, попут фотеље која у потпуности мења физиотерапеута или уређаја за шијацу масажу стопала.
Источњачко купатило, као из 1001 ноћи, доноси културу купања са Истока и у wellness-у уједињује врело купање са парним купатилом. Температуром од 50 степени Целзијусових и стопроцентном влагом, ово купатило је пријатније за боравак од сауне. Пријатна влажна топлота годи и онима који не могу издржати топлоту сауне. Тело се постепено загрева, нема драстичне промене температуре која би оптеретила организам, што доприноси освежавању коже и осећају очаравајуће опуштености.
Источњачко купатило, зову га и турским, препоручује се онима који пате од тешких болести, болести дисајних путева, проблема са крвотоком или високим крвним притиском.
„Препоручујемо вам бег из често разорно убрзаног ритма свакодневног живота”, кажу у „Меркуру”. „Поклоните себи бар мало времена: викенд једном у две недеље, или пак седмодневни одмор и уживање у нашем Wellness центру. Откријте како да чујете своје тело, како да дозволите енергији вашег духа да слободно тече! ,Fons Romanus’ је природан скуп елемената неопходних за ваше здравље, топлину, задовољство и опуштање.”

***

Краљевски
Од маја 2007. функционише и друга фаза Wellness центра „Fons Romanus”, на 400 метара квадратних, са садржајима намењеним гостима који желе интимнији угођај. Краљево купатило, изграђено 1936, уз wellness третмане има ексклузивну и специфичну понуду. „У краљевском амбијенту, уз романтичну светлост свећа, купање у термоминералној води, масаже по жељи, ваше уживање са вољеном особом може обележити ручак или вечера ,a la cart’.”
Краљичино купатило омогућава да се у самоћи ужива у ђакузију и обнови психофизичка равнотежа, упознајући себе у духовном, емотивном и физичком погледу, што заправо и  чини wellness филозофију.

***

Тепидаријум
Новина су и тепидаријум лежаљке обложене плочицама које се загревају на 37 до 39 степени Целзијусових, приближно температури тела. Опуштено лежање у лепом амбијенту wellness-a доприноси ослобађању од стреса, јачању имунолошког система без оптерећења циркулације, постиже се лечење и спречава настанак болести. Топлота која долази из лежаљки пријатно делује на вегетативни нервни систем и враћа организму регулационе функције. Тепидаријум се препоручује и младима и старијим особама.

 

Женско иновативно
предузетништвo
Искуство
као подршка


Реализацију
пројекта подржало

Кабинет Министра
за иновације и
технолошки развој

-----------------------


У продајним
објектима Трафике
од сада можете купити
Националну ревију

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 81 - руски

Србија - национална ревија - број 80 - руски

Србија - национална ревија - број 79 - руски

Србија - национална ревија - број 78 - руски

Србија - национална ревија - Туризам 2020.

Србија - национална ревија - Број 77

Србија - национална ревија - Број 76

Србија - национална ревија - Број 75Србија - национална ревија - Франкфурт
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - ПекингСрбија - национална ревија - број 74
Србија - национална ревија - број 73
Serbia - National Review, Leipzig
Србија - национална ревија - број 72Туризам 2019.Србија - национална ревија - број 71Србија - национална ревија - број 70
Србија - национална ревија - број 69Србија - национална ревија - број 68Туризам 2018.
Србија - национална ревија - број 66
Молитва без престанка
Србија - национална ревија - број 65Србија - национална ревија - број 64
Србија - национална ревија - број 63
Србија - национална ревија - број 62Србија - национална ревија - број 61
Србија - национална ревија - број 60

Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 58
Србија - национална ревија - број 57
Србија - национална ревија - број 56
Србија - национална ревија - број 55
Србија - национална ревија - број 54
Туризам 2016
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Serbia - National Review - No 51
Српска - број 10-11
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 48
Туризам 2015

Serbia - National Review - No 47Serbia - National Review - No 46, russianSerbia - National Review - No 45Srpska - No 6
SRPSKA - National Review - No 5Tourism 2014SRPSKA - No 2
SRPSKA - No 1
Tourism 2013
SRPSKA - National Review - Special Edition

Battle above Centuries
Legends of Belgrade
History of the HeartЕдиција УПОЗНАЈМО СРБИЈУ

ГУЧА - ПОЛА ВЕКА САБОРА ТРУБАЧА (1961-2010)
Чувар светих хумки
Србија од злата јабука - друго издање
Orthodox Reminder for 2013
Пирот - Капија Истока и Запада
Беочин - У загрљају Дунава и Фрушке Горе
Србија, друмовима, пругама, рекама
Србија од злата јабука
Туристичка библија Србије

Коридор X - Европски путеви културе
Београд у џепу
Тло Србије, Завичај римских царева
Добродошли у Србију