Лидери

КОМПАНИЈА „ИМЛЕК” ИЗ ПАДИНСКЕ СКЕЛЕ, РЕГИОНАЛНИ ЛИДЕР У МЛЕКАРСКОЈ ИНДУСТРИЈИ
Квалитет без компромиса
Традиција дуга 55 година, 13.000 фармера-коопераната, преко 80 производа на тржишту, фабрике у пет земаља, најмодернија технологија и ригорозни стандарди какви важе у ЕУ чине да је ова компанија без премца у ширем региону. Од приватизације, у производњу и унапређење квалитета уложено преко 50 милиона евра


Када је давне 1953. на газдинству „Лепушница” у Глоговском Риту направљена прва приручна млекара у Пољопривредном комбинату „Београд”, тешко да је ико могао и помислити да је управо зачет један гигант млекарске индустрије, регионални лидер чије ће фабрике радити у пет и више држава. Али, како то већ бива у животу, у преваљивању дугих путева изузетно је важан први корак, макар и сасвим скроман. На том давном почетку, око 800 крава давало је између три и пет хиљада литара млека дневно. У металним кантама, на коњским запрегама и тракторима, оно је испоручивано на београдско тржиште. Четири године касније, у оквиру програма UNICEF-а, добијена је линија запастеризацију 30.000 литара млека дневно. Већ 1963. производња премашује 21 милион литара годишње. Године 1972. „Градско млекарство Београд” интегрисано је у „Имлек”, систем којем су прикључене и млекаре у Крагујевцу, Пожаревцу, Горњем Милановцу, Великој Плани, Шиду и Београду.
У раздобљу 1977-1982, у погонима „Имлека” годишње је прерађивано до 160 милиона литара млека. Године 1992. бечка компанија „Алфа Лавал” и „Имлек”, на основу уговора о пословно-техничкој сарадњи, заједнички наступају на светском тржишту у пројектовању и подизању млекара и технолошких линија. Један од њихових пројеката је и велика млекара у Краснодару, Русија.


Имлек” је данас гигант који умрежава 13.000 фармера-коопераната, има производни ланац који је у сваком сегменту по највишим европским стандардима квалитета, а тржишту свакодневно испоручује преко 80 различитих млечних производа.
– Од приватизације, „Имлек” је инвестирао у производњу и унапређење квалитета преко 50 милиона евра – кажу за Националну ревију у компанији „Имлек”. –Омогућили смо локалне субвенције и кредите за фармере, стимулисали повећање производње, успостављање система за наводњавање, подржали модернизацију фарми. Нарочиту пажњу посветили смо подизању нивоа квалитета млека и довођењу система сакупљања и транспорта на ниво стандарда ЕУ. И све друге сегменте од примарне ка финалној производњи саобразили смо тим стандардима. Унапредили смо квалитет постојећих производа и креирали многе нове. Увели смо и савремену амбалажу, учинивши тако, уз врхунски квалитет, нови важан корак ка задовољавању потреба и захтева потрошача.

СИСТЕМ НЕПРЕКИДНЕ КОНТРОЛЕ

„Имлек” има дугу традицију, веома стручне кадрове, модерну технологију и систем рада чији је главни постулат да се стално унапређује производња.
– Имамо све неопходне сертификате и потврде (HACCR, ISO 9001) који су предуслов за извоз у земље ЕУ. Да би се постигао одговарајући квалитет производа, неопходно је да се током целог процеса производње – почев од примарне производње сировог млека, преко транспорта млека са фарми, процеса прераде, све до крајњег потрошача – примене одговарајуће сензорне, хемијске и микробиолошке анализе. Ми на томе инсистирамо и направили смо један ригорозан систем контроле. То важи за све наше фабрике, на територији Србије, БиХ, Македоније, Црне Горе...


Такав приступ, уз дугу традицију и деценијама грађено поверење, учврстио је „Имлек” на позицији регионалног млекарског лидера. У српској престоници, на чијем ободу је пре више од пола века настао и на чијем тржишту је узрастао, „Имлек” је већ „домаће митологије” града и део одрастања генерација. Неки његови производи, попут чувене „кравице”, одавно су ушли у љупки и духовити београдски сленг. „Имлек” и Београд, укратко, то је љубав којој се не види краја.

***

Допринос
Једну компанију одговорном у пословању чин, заправо, њен допринос друштву и заједници, кажу у „Имлеку”. Они су се одавно још определили да највећу подршку, на разне начине, пруже мајкама и деци. У партнерству са UNICEF-ом, на пример, реализован је важан пројекат сузбијања насиља у школама. Такође, редовно финансијски помажу основне и средње школе, стипендирају таленте, континуирано донирају Центар за интеграцију младих „Свратиште” и децу у установи у Звечанској улици.

 

 

Женско иновативно
предузетништвo
Искуство
као подршка


Реализацију
пројекта подржало

Кабинет Министра
за иновације и
технолошки развој

-----------------------


У продајним
објектима Трафике
од сада можете купити
Националну ревију

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 81 - руски

Србија - национална ревија - број 80 - руски

Србија - национална ревија - број 79 - руски

Србија - национална ревија - број 78 - руски

Србија - национална ревија - Туризам 2020.

Србија - национална ревија - Број 77

Србија - национална ревија - Број 76

Србија - национална ревија - Број 75Србија - национална ревија - Франкфурт
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - ПекингСрбија - национална ревија - број 74
Србија - национална ревија - број 73
Serbia - National Review, Leipzig
Србија - национална ревија - број 72Туризам 2019.Србија - национална ревија - број 71Србија - национална ревија - број 70
Србија - национална ревија - број 69Србија - национална ревија - број 68Туризам 2018.
Србија - национална ревија - број 66
Молитва без престанка
Србија - национална ревија - број 65Србија - национална ревија - број 64
Србија - национална ревија - број 63
Србија - национална ревија - број 62Србија - национална ревија - број 61
Србија - национална ревија - број 60

Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 58
Србија - национална ревија - број 57
Србија - национална ревија - број 56
Србија - национална ревија - број 55
Србија - национална ревија - број 54
Туризам 2016
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Serbia - National Review - No 51
Српска - број 10-11
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 48
Туризам 2015

Serbia - National Review - No 47Serbia - National Review - No 46, russianSerbia - National Review - No 45Srpska - No 6
SRPSKA - National Review - No 5Tourism 2014SRPSKA - No 2
SRPSKA - No 1
Tourism 2013
SRPSKA - National Review - Special Edition

Battle above Centuries
Legends of Belgrade
History of the HeartЕдиција УПОЗНАЈМО СРБИЈУ

ГУЧА - ПОЛА ВЕКА САБОРА ТРУБАЧА (1961-2010)
Чувар светих хумки
Србија од злата јабука - друго издање
Orthodox Reminder for 2013
Пирот - Капија Истока и Запада
Беочин - У загрљају Дунава и Фрушке Горе
Србија, друмовима, пругама, рекама
Србија од злата јабука
Туристичка библија Србије

Коридор X - Европски путеви културе
Београд у џепу
Тло Србије, Завичај римских царева
Добродошли у Србију