Добродошлица

ГЛАВНИ ГРАД СРБИЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈАТРАКТИВНИЈИХ СИТИ БРЕЈК ДЕСТИНАЦИЈА У ЕВРОПИ
Чар београдског погледа на свет
Сво наслеђе и дух Београда, све знаменитости и шарм, уткани су у његову туристичку понуду. Постоје те улице, тргови, споменици, паркови, чесме, археолошка налазишта, та места која неизоставно треба да видите и осетите. А кад то учините, и кад разумете његову ненашминканост, лежерност, његов осмејак, схватићете да је природа ваше везе са Београдом сасвим посебна


Београд самоуверено носи многе епитете: град културе, маштовит и инспиративан, град спорта и опуштања, град квалитетних манифестација и фестивала, град добре забаве и ноћног провода, град идеалан као сити брејк дестинација (кратки градски одмор)... Град који се убрзано мења и развија, али и чува своју богату историјску прошлост која је у знаку преплета култура, Истока и Запада.
Београд је посебан град, никад до краја испричана прича, пун трагова изузетно дуге, богате и бурне историје. Његова јединствена душа настала је из богатства разлика и духовности. Уз Атину, један од најстаријих европских градова. Винчанска култура, откривена на подручју Београда, такође је једна од најстаријих за које зна наш континент.
Као последица сусрета Истока и Запада, у географском, историјском и друштвеном смислу, Београд има заиста аутентичну атмосферу и препознатљиву гостољубивост. Где год да су гости одсели у Београду, осећају се „као код куће”, удобно, опуштено и расположено. Боравак у Београду напросто прија. Зато гости Београда кажу да ће „свакако доћи опет”.
Као и други европски градови, Београд има своје старо и ново лице, своје споменике прошлости и радост младости. Али градови се, попут људи, разликују душом и изгледом, оним аутентичним шармом и непосредношћу који их чине посебним. Лепота Београда је у осмеху, хумору, доброти, непосредности, пријатељски испруженој руци.

ЗАЛАЗАК У БОЕМСКУ ЧЕТВРТ

У непосредној близини Београдске тврђаве је Улица кнеза Михаила, београдска жила куцавица. Никада празна. Можете је мерити метрима или сусретима, драгим местима и београдским институцијама. Пролазници, улични свирачи и певачи, пријатељице што завирују у излоге, леп и живописан свет... Први пут поменута је као улица пре више векова и расла заједно са Београдом. Многе њене некадашње кафане, хотели и трговине помињу се у хроникама града, а нека њена нова знаменита места тек се у њих уписују. У тој улици постоје важна заједничка и она само наша посебна места. Прва се налазе на плану града, а друга у срцима Београђана.
Из Кнез-Михаилове стићи ћете на Трг Републике, где се налази и најчувенији споменик у Београду: Споменик кнезу Михаилу. На рубу тог трга су Народни музеј и Народно позориште, најзначајније културне установе овог града.
Само коју стотину метара даље од средишњег градског трга, сва ужурбаност града нагло утихне и нестане. Опуштено лице Београда највидљивије се указује пред нама баш ту, у Скадарлији, старој боемској четврти, улици кафана и песника, познатом месту окупљања Београђана и њихових гостију. Време је овде као заустављено, отмена лежерност и стари дух града просто опчињују. Ако не осетите носталгичну атмосферу и дух Скадарлије, не можете спознати праву душу овог града и његових становника. Према прилици и укусу, у складу са расположењем и добом дана, бираћете ресторан, амбијент, јеловник, вино, мелодију. Једно ће увек остати исто: препознатљив домаћи укус Скадарлије.

ПАКЕТ ЗА ЦЕО СВЕТ

Боравећи у Београду, на овим или неким другим местима, оним које су вам препоручили или сте их сами открили, схватићете да вас за Београд вежу неке посебне везе.
С обзиром на овакву туристичку понуду Београда као туристичке дестинације погодне за сити брејк пакет, Туристичка организација Београда са партнерима из туристичке привреде („ЈАТ Airways”, Аеродром „Никола Тесла”, хотели и агенције) учинила је да ова понуда буде доступна већ од 198 евра.
Летови су из Берлина, Лондона, Амстердама, Милана, Париза, Солуна, Истанбула, Тел Авива, Атине, Гетеборга, Стокхолма, Копенхагена, Москве, Цириха, Беча, Рима, Франкфурта, Дизелдорфа, Ларнаке и Брисела.
Сво наслеђе и сав дух Београда, све знаменитости и сав шарм, уткани су туристичку понуду града. Постоје те улице, тргови, споменици, паркови, чесме, археолошка налазишта и друге знаменитости, та места и делови града које неизоставно треба да видите и осетите.
Крените у шетњу кроз просторне културно-историјске целине Београда, сигурни смо да ће вам се допасти.


***

Нулта тачка Београда
Београдски времеплов најпре нас води у само средиште града, на Београдску тврђаву, нулту тачку свих београдских збивања током многих столећа, данас омиљено шеталиште и одредиште љубитеља уметности.
Београд је у историји много пута мењао свој појавни облик, своје видљиво лице, али никада није променио свој особени дух града – свој београдски стил живота.


***

Острво у центру града
И ако желите потпуни бег из вреве, из свакодневице великог града, не морате далеко. На само четири километра од центра града налазе се Савско језеро и Ада Циганлија, најомиљеније излетиште Београђана и његових гостију. Велике зелене површине речног (полу)острва, велико и мало језеро, мноштво дивних пешачких и бициклистичких стаза, спортских терена, плаже, стотинак кафеа на обали – омогућавају свакоме да пронађе своју меру. Град попут Београда не би имао такву снагу привлачности да нема и своју посебну оазу мира, каква је управо Ада Циганлија.

 

 

Женско иновативно
предузетништвo
Искуство
као подршка


Реализацију
пројекта подржало

Кабинет Министра
за иновације и
технолошки развој

-----------------------


У продајним
објектима Трафике
од сада можете купити
Националну ревију

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 81 - руски

Србија - национална ревија - број 80 - руски

Србија - национална ревија - број 79 - руски

Србија - национална ревија - број 78 - руски

Србија - национална ревија - Туризам 2020.

Србија - национална ревија - Број 77

Србија - национална ревија - Број 76

Србија - национална ревија - Број 75Србија - национална ревија - Франкфурт
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - ПекингСрбија - национална ревија - број 74
Србија - национална ревија - број 73
Serbia - National Review, Leipzig
Србија - национална ревија - број 72Туризам 2019.Србија - национална ревија - број 71Србија - национална ревија - број 70
Србија - национална ревија - број 69Србија - национална ревија - број 68Туризам 2018.
Србија - национална ревија - број 66
Молитва без престанка
Србија - национална ревија - број 65Србија - национална ревија - број 64
Србија - национална ревија - број 63
Србија - национална ревија - број 62Србија - национална ревија - број 61
Србија - национална ревија - број 60

Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 58
Србија - национална ревија - број 57
Србија - национална ревија - број 56
Србија - национална ревија - број 55
Србија - национална ревија - број 54
Туризам 2016
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Serbia - National Review - No 51
Српска - број 10-11
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 48
Туризам 2015

Serbia - National Review - No 47Serbia - National Review - No 46, russianSerbia - National Review - No 45Srpska - No 6
SRPSKA - National Review - No 5Tourism 2014SRPSKA - No 2
SRPSKA - No 1
Tourism 2013
SRPSKA - National Review - Special Edition

Battle above Centuries
Legends of Belgrade
History of the HeartЕдиција УПОЗНАЈМО СРБИЈУ

ГУЧА - ПОЛА ВЕКА САБОРА ТРУБАЧА (1961-2010)
Чувар светих хумки
Србија од злата јабука - друго издање
Orthodox Reminder for 2013
Пирот - Капија Истока и Запада
Беочин - У загрљају Дунава и Фрушке Горе
Србија, друмовима, пругама, рекама
Србија од злата јабука
Туристичка библија Србије

Коридор X - Европски путеви културе
Београд у џепу
Тло Србије, Завичај римских царева
Добродошли у Србију