Енергија

КЉУЧНИ ТРЕНДОВИ У ПОСЛОВАЊУ „ЕЛЕКТРОВОЈВОДИНЕ” У 2011.
Година паметног раста
Смањење губитака енергије и повећање степена наплате битне су карактеристике пословања ове електродистрибутивне компаније. Трошкови у првих шест месеци су преполовљени. Истинска брига о расположивим ресурсима и ефикасности система, штедња и модернизација пословања на свим нивоима, благовремено улагање у људе и објекте, дају добре резултате и воде ка испуњењу стратешких циљева. И, можда најважније, непобитно показују да се може, упркос свему


„Електровојводина” је сврстана међу најуспешније дистрибуције у систему „Електропривреде Србије”. На то, према подацима ЕПС-а, указују остварени резултати у смањењу губитака електричне енергије, као и подаци о наплати.
– Резултат пословања позиционира „Електровојводину” у ЕПС-у, али и целој привреди Србије. У садашњој изразитој дестабилизацији реалног економског сектора и у време кризе ликвидности привреде и буџета у Србији, резултат пословања ће бити кључни показатељ моћи „Електровојводине” да заштити интересе свог власника, али и сваког свог корисника. За очекивати је да државни органи појачају притисак на обезбеђењу правне и финансијске сигурности у пословању. У том смислу, наша стратегија Наплата–Губици– Набавке даје, већ у полугодишњем пресеку, одговарајуће резултате. Брига о расположивим ресурсима и ефикасности пословања, мере штедње, иницијатива и труд да се оствари позитиван резултат на крају године, кључни су елементи нашег приступа – каже директор „Електровојводине” др Тихомир Симић.
Стална анализа рада свих делова тог привредног друштва за дистрибуцију електричне енергије, уређење и унапређење унутрашњих односа, стављање мисије и визије у оперативни план пословања, модернизација пословања на свим нивоима, дигитализација информационих система (као део укупног унапређења комуникације), кадровско усавршавање – такође се подразумевају у оваквој пословној стратегији, наглашава директор Симић.
Уз поменуто коришћење свих мера на унапређењу наплате потраживања и спровођење плана смањења губитака електричне енергије, „Електровојводина” наглашено брине о сваком потрошеном динару. И то даје резултате. У односу на исти период прошле године, трошкови пословања су смањени дупло.

СПРЕМНИ ЗА ЗИМСКЕ УДАРЕ

Квалитет испоручене електричне енергије и погонска спремност сврставају „Електровојводину” у ред европских дистрибуција. Да би се задржао такав тренд, инвестициона улагања се пажљиво планирају и осмишљавају. Сваки инвестициони динар мора да има своје реално место, нарочито када су у питању капитални објекти.
– И ове године „Електровојводина” је највећи појединачни инвеститор у развој и унапређење електроенергетског система на простору северне српске покрајине, са уложених преко 40 милиона евра. Тако наше привредно друштво извршава своју друштвену функцију, стварајући предуслове за развој економије и привреде, као и улогу покретача привредних токова. У оквиру наших подухвата посао је нашло преко 200 партнера и коопераната – каже директор Симић.
У зимску сезону 2011/2012. овај дистрибутер ући ће потпуно спремно, са поузданим електроенергетским системом, и поред све израженије потребе за електричном енергијом као најјефтинијим енергентом у нашој земљи – додаје саговорник. Oчекује и повећање потрошње електричне енергије у наредној зимској сезони, за шта има више разлога.
– Одсуство економске цене је искорак ка очувању стандарда грађана. Али, након најављених јесењих поскупљења погонског горива, гаса, лож-уља и угља, постоји ризик да се већина грађана ослони на електричну енергију. То може бити угрожавајући фактор. Спремамо се за њега и морамо га превазићи – упозорава Симић.
На време су урађени сви потребни ремонти у претходној сезони. Стога, на пример, број испада са мреже ове године, у односу на исти период прошле, смањен је за половину.

ДОСТОЈНО РЕГИОНАЛНОГ ЛИДЕРА

Ради осавремењавања информатичке подршке у свим пословима, првенствено у енергетици и управљању, „Електровојводина” и ту делује веома осмишљено. Као критеријум у процесу модернизације користе се стандарди сличних савремених система. Како је Национална ревија већ обавештавала своје читаоце, „Електровојводина” је предузела низ корака за унапређење комуникације са корисницима, али и унутар сопственог система. Ту су најсавременији диспечерски центар, пројекти као што су кол-центар, увођење програма за ресурсни менаџмент и нови билинг...
– Коначни годишњи финансијски резултати једини су прави показатељи пословања. Онај ко се изборио за позитивне трендове и повећање ефикасности, има шансу да оствари пословни циљ и задатак за 2011. годину. За сада може да се каже да је „Електровојводина” побољшала резултате пословања и створила предуслове да потврди своју регионалну лидерску позицију у електродистрибутивној делатности – каже директор ове компаније др Тихомир Симић.

***

За чисте технологије
Пети Међународни форум о обновљивим изворима енергије биће одржан у Новом Саду 26. и 27. октобра 2011, под покровитељством „Електровојводине” и покрајинске Владе (Секретаријата за енергетику и минералне сировине). Организатори форума, у оквиру манифестације „Дани енергетике 2011”, биће Институт за европске послове (INEA) из Диселдорфа, „TMC Group” из Лондона и Центар за енергетску ефикасност Факултета техничких наука у Новом Саду.
Форум ће и овога пута окупити врхунске стручњаке из земље и иностранства, који ће промовисати примену савремених енергетских технологија и предложити елементе неопходне за стварање делотворне енергетске политике на националном и регионалном нивоу.

 

Женско иновативно
предузетништвo
Искуство
као подршка


Реализацију
пројекта подржало

Кабинет Министра
за иновације и
технолошки развој

-----------------------


У продајним
објектима Трафике
од сада можете купити
Националну ревију

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 81 - руски

Србија - национална ревија - број 80 - руски

Србија - национална ревија - број 79 - руски

Србија - национална ревија - број 78 - руски

Србија - национална ревија - Туризам 2020.

Србија - национална ревија - Број 77

Србија - национална ревија - Број 76

Србија - национална ревија - Број 75Србија - национална ревија - Франкфурт
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - ПекингСрбија - национална ревија - број 74
Србија - национална ревија - број 73
Serbia - National Review, Leipzig
Србија - национална ревија - број 72Туризам 2019.Србија - национална ревија - број 71Србија - национална ревија - број 70
Србија - национална ревија - број 69Србија - национална ревија - број 68Туризам 2018.
Србија - национална ревија - број 66
Молитва без престанка
Србија - национална ревија - број 65Србија - национална ревија - број 64
Србија - национална ревија - број 63
Србија - национална ревија - број 62Србија - национална ревија - број 61
Србија - национална ревија - број 60

Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 58
Србија - национална ревија - број 57
Србија - национална ревија - број 56
Србија - национална ревија - број 55
Србија - национална ревија - број 54
Туризам 2016
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Serbia - National Review - No 51
Српска - број 10-11
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 48
Туризам 2015

Serbia - National Review - No 47Serbia - National Review - No 46, russianSerbia - National Review - No 45Srpska - No 6
SRPSKA - National Review - No 5Tourism 2014SRPSKA - No 2
SRPSKA - No 1
Tourism 2013
SRPSKA - National Review - Special Edition

Battle above Centuries
Legends of Belgrade
History of the HeartЕдиција УПОЗНАЈМО СРБИЈУ

ГУЧА - ПОЛА ВЕКА САБОРА ТРУБАЧА (1961-2010)
Чувар светих хумки
Србија од злата јабука - друго издање
Orthodox Reminder for 2013
Пирот - Капија Истока и Запада
Беочин - У загрљају Дунава и Фрушке Горе
Србија, друмовима, пругама, рекама
Србија од злата јабука
Туристичка библија Србије

Коридор X - Европски путеви културе
Београд у џепу
Тло Србије, Завичај римских царева
Добродошли у Србију