Добротвори

„НАША СРБИЈА” НАСТАВЉА СВОЈУ ХУМАНИТАРНУ МИСИЈУ
Што дамо, наше је
Основана 2000. да помаже деци која су у рушевинама Југославије остала без родитеља, ова домаћа невладина организација програмима помоћи досад обухватила велики број деце из Србије и Српске. Посебна брига о деци из српских енклава на Косову и у Метохији. Уз толеранцију, деца уче о важности очувања националног идентитета, језика, културе


И минулог лета на Тари, у хотелу „Бели бор”, врвело је од деце. Одржана је девета Школа пријатељства „Наше Србије”, која је окупила децу из српских енклава на Косову и Метохији, из осталих крајева Србије, Републике Српске. Када су их репортери Националне ревије посетили, доневши књиге, часописе, понеку драгу ситницу, они се сјатили. Обрадовани, драги, распричани. Казују нам како похађају школе етнологије и ткања, екологије, сликања и вајања, глуме, музике, новинарства, компјутера, школу за извиђаче, школу кошарке, фудбала, одбојке, ритмичке гимнастике... Свашта се ту може научити.
А организатори допуњавају, онако званичније: „Као програмски део Школе пријатељства, под покровитељством Извршног већа Војводине организован је и четврти мултиетнички семинар ,Дани пријатељства’.” Сваке године Школа пријатељства „Наше Србије” има земљу пријатеља, која помаже њену реализацију. До сада су то биле Аустрија, Норвешка, САД, Кина, Холандија, Кипар, Румунија. Овога лета: Шпанија. Узвраћајући земљи пријатељу школе, на Тари је обележен и Дан Шпаније. Деца су учила доста нових ствари о тој земљи. Организовани су и бројни забавни програми, играонице, концерти, такмичења, мали сајам књига за децу. Међу гостима били су председник Републике, више министара српске Владе, епископ липљански и игуман Високих Дечана Теодосије, амбасадор земље овогодишњег пријатеља школе Ињиго де Паласио Еспања, амбасадор Кипра Хомер Мавроматис, амбасадор Кине Веи Ђингхуа, бројни добротвори и пријатељи и деце и „Наше Србије”, међу којима су златни ватерполисти Вања Удовичић, Филип Филиповић и Милан Алексић.

КОНКРЕТНА ПОМОЋ, НЕ МАРКЕТИНГ

„Наша Србија” је домаћа невладина организација, основана 2000. године, ради пружања помоћи и заштите деци чији су родитељи погинули, киднаповани или нестали током протеклих ратова у рушевинама Југославије. Захваљујући добротворима из земље и иностранства, својим програмима помоћи досад је обухватила 1.500 деце широм Србије и Републике Српске. Посебно се брине о деци у српским енклавама на Косову и Метохији.
Децу и рад „Наше Србије” благословио је Његова светост патријарх српски господин Павле. У оштром контрасту према распрострањеном неукусу, инструментализацији хуманитарног рада у маркетиншке и политичке сврхе, па и политичкој злоупотреби деце, „Наша Србија” никада не истиче у први план, поготову не када уручује помоћ, да су међу њеним оснивачима данашњи саветник председника Републике, градоначелник Београда и још неке истакнуте јавне личности. Радије истакну оне који помажу њен рад, попут „Банке Интеза”, генералног покровитеља.
Опет организатори, опет онако званичније: „Ми збиља окупљамо све људе добре воље, не обазирући се на на верске, националне, професионалне и друге разлике. Постојимо зато да, колико год је у нашој моћи, материјалном и психосоцијалном подршком допринесемо унапређењу услова живота, образовања, социјалне и здравствене заштите деце и младих који су токомратова остали без једног или оба родитеља, затим оболеле деце, социјално угрожених породица и талентоване деце. У раду с децом подстичемо неговање националног идентитета, нашег језика, културе, обичаја и традиције, као и солидарност, цивилно понашање, толеранцију и прихватање различитости у односу према припадницима других нација и култура.”
 Програмом редовне новчане помоћи „Наша Србија – својој деци”, организација по принципу донаторства збрињава децу широм Србије и Републике Српске. Овај програм траје девет година, повезујући велики број породица које примају помоћ и добротвора који им је упућују.

ПРИЈАТЕЉСТВО У СВЕМУ

Већ годинама, увек у сусрет Божићу и Новој години, „Наша Србија” води добротворну акцију „Пошаљите честитку пријатељства”. Продајом домаћих честитки, чији су мотиви ликовни радови ученика основних школа широм Србије, прикупљају се средства за помоћ најмлађима. Тако је до сада, кроз акцију „Паркови пријатељства”, опремљено 150 школа у неразвијеним општинама Србије. То је гест подршке становништву тих општина и допринос спречавању одумирања села, јачању локалне заједнице, стварањем бољих услова за живот, образовање и игру деце.
„Коло пријатељства”, нова добротворна акција „Наше Србије”, реализује се у сарадњи са Националним ансамблом „Коло” и агенцијом „SuperStar Worldwide”. Биће укључен велики број признатих уметника Србије. Циљ: да се неговањем традиционалних вредности афирмише доброчинство.
Ето, шта све човек сазна кад бар на неколико сати посети Школу пријатељства „Наше Србије” на Тари. Та Школа је, изнад свега другог, једно важно место где деца уче и воле, али и место где децу уче и воле, и где их посећују најугледније личности јавног, културног и спортског живота.

***

Моје боље сутра
„Наша Србија” своју децу усмерава на пут којим ће постати добри људи, пут на којем ће и они сами наставити круг доброчинства, помажући сутра некој другој деци или људима. То би у будућности требало да донесе најбоље резултате: да деца коју помаже постану племенити и успешни људи, попут оних који им сада помажу, те да онда они помажу другима. Помажући децу, кажу, улажу у бољу будућност Србије. На то указује и мото „Наше Србије”: Моје боље сутра.

 

Женско иновативно
предузетништвo
Искуство
као подршка


Реализацију
пројекта подржало

Кабинет Министра
за иновације и
технолошки развој

-----------------------


У продајним
објектима Трафике
од сада можете купити
Националну ревију

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 81 - руски

Србија - национална ревија - број 80 - руски

Србија - национална ревија - број 79 - руски

Србија - национална ревија - број 78 - руски

Србија - национална ревија - Туризам 2020.

Србија - национална ревија - Број 77

Србија - национална ревија - Број 76

Србија - национална ревија - Број 75Србија - национална ревија - Франкфурт
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - ПекингСрбија - национална ревија - број 74
Србија - национална ревија - број 73
Serbia - National Review, Leipzig
Србија - национална ревија - број 72Туризам 2019.Србија - национална ревија - број 71Србија - национална ревија - број 70
Србија - национална ревија - број 69Србија - национална ревија - број 68Туризам 2018.
Србија - национална ревија - број 66
Молитва без престанка
Србија - национална ревија - број 65Србија - национална ревија - број 64
Србија - национална ревија - број 63
Србија - национална ревија - број 62Србија - национална ревија - број 61
Србија - национална ревија - број 60

Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 58
Србија - национална ревија - број 57
Србија - национална ревија - број 56
Србија - национална ревија - број 55
Србија - национална ревија - број 54
Туризам 2016
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Serbia - National Review - No 51
Српска - број 10-11
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 48
Туризам 2015

Serbia - National Review - No 47Serbia - National Review - No 46, russianSerbia - National Review - No 45Srpska - No 6
SRPSKA - National Review - No 5Tourism 2014SRPSKA - No 2
SRPSKA - No 1
Tourism 2013
SRPSKA - National Review - Special Edition

Battle above Centuries
Legends of Belgrade
History of the HeartЕдиција УПОЗНАЈМО СРБИЈУ

ГУЧА - ПОЛА ВЕКА САБОРА ТРУБАЧА (1961-2010)
Чувар светих хумки
Србија од злата јабука - друго издање
Orthodox Reminder for 2013
Пирот - Капија Истока и Запада
Беочин - У загрљају Дунава и Фрушке Горе
Србија, друмовима, пругама, рекама
Србија од злата јабука
Туристичка библија Србије

Коридор X - Европски путеви културе
Београд у џепу
Тло Србије, Завичај римских царева
Добродошли у Србију