Стил

ФРАНЦУСКА ВИСОКА ШКОЛА ЗА МОДНИ ДИЗАЈН И МОДНИ МЕНАЏМЕНТ „МОД’АРТ ИНТЕРНЕШНАЛ” У БЕОГРАДУ
По париским мерилима
Студенти ове престижне школе бележе лепе успехе на домаћој и међународној сцени. На овогодишњем националном „YoungCreativeChevrolet” освојили су прва трипобедничка места у категорији моде и представљаће Србију на Светскомтакмичењу. Завидне резултате остварили су и на прошлогодишњем елитном конкурсу Московског државног универзитета за технологију и дизајн. Своје дипломске колекције представиће на ревији у СКЦ-у 29. јуна


О великом угледу који ова престижна париска висока школа за моду и уметност ужива најбоље говори мрежа њених одељења широм света: Лима (Перу), Мумбаи (Индија), Пекинг и Шангај (Кина), Будимпешта (Мађарска) и Мадрид (Шпанија). Пре шест година отворила је свој центар и у српској престоници.
Дуга традиција ове школе, висококвалитетан наставни програм и веома искусан тим предавача обезбеђују полазнику овог програма врхунско стручно образовање, по свим мерилима и захтевима модерне модне индустрије. Студентима јеомогућено да наставу прате уз помоћ најсавременијих наставних средстава, да савладају компјутерске програме неопходне за рад у савременим производним погонима, али и да се упознају са вештинама које чине данашњу високу моду.
Образовни профили у Школи „Мод’Арт” су модни дизајнер (Bachelor in Fashion studies) и модни менаџер (Bachelor in Fashion Management).
На смеру за модни дизајн изучава се ликовност, моделовање и реализација одевних предмета за индустријску производњу, док се на смеру за модни менаџмент, поред примарних области менаџмента и маркетинга, изучава и мода, њени најшири историјски и социолошки аспекти.
Основне студије трају три године и организоване су у Београду, уз могућност стажирања у Паризу у току школовања. Стечена диплома призната је од стране француског школства и на једнаком је академском нивоу као и све друге које се стичу на сличним програмима у Француској.

ДОМИНАЦИЈА У КАТЕГОРИЈИ МОДЕ

Компанија „Шевролет Европа” и ове године организовала је конкурс за младе уметнике „Young creative Chevrolet”, новим изазовом окупила креативне младе људе и наградила најбоље. Такмичење је осмишљено 2007, како би неговало креативност и било подршка уметницима у развоју, у раним фазама њихове каријере, омогућило им стручна признања и пружило вредно искуство у изградњи професионалног односа према лидеру на светском тржишту као што је „Шевролет”.
Студенти се такмиче у четри категорије: мода, фотографија и визуелна уметност. У 2011. првопласирана из категорије мода Емина Ћорић, студент Школе „Мод’АртИнтернационал”, представљала јеСрбију на међународном такмичењу. Ове године такмичење је у Србији је одржано пети пут, 31. маја, у оквиру „Миксер фестивала”. Студенти Високе школе „Мод’Арт” из Београда убедљиво су освојили сва победничка места у категорији моде. Србију ће на међународном такмичењу представљати  првопласирана Јелена Летић, а новчане награде додељене су Мајди Рујевић и Даници Алексић за освојено друго место, као и Александри Вукмирица за освојено треће место.
Студенти ове престижне високе школе настављају да нижу нове успехе и у 2012. А дипломци Школе „Мод’Арт” представиће своје колекције на ревији у Студентском културном центру у Београду 29. јуна.

***

Додатно усавршавање
Београдски студенти ове француске школе имају могућност додатног усавршавања (четврте године студија) на „Mod’Art International” у Паризу, као и у сарадњи са престижним универзитетима University Perpignan у Француској, или The University of Arts (London College of Fashion), University of Westminster–London, Nottingham Trent University и Huddersfield University у Великој Британији. Тиме се стиче диплома Bachelor of Arts Honours degree in Fashion, (BAC+4, DU ниво Master I).

***

Београдске Звезде Кремља”
Московски државни универзитет за технологију и дизајн има традицију дугу 250 година. Од свих високошколских установа на свету, изнедрио је највише нобеловаца. Сваке године овај Универзитет организује такмичење под називом „Звезде Кремља” („Kremlin Stars”), а београдска Школа „Мод’Арт” учествовала је прошле године у различитим категоријама модног дизајна (од креативног дизајна до различитих вештина у дизајну). У изузетно јакој конкуренцији, студенткиња „Мод’Арта” Емина Ћорић освојила је треће место у категорији креативног дизајна, а Ксенија Ђуровић добила специјално признање за професионализам у изради колекције и одабир материјала.

 

Женско иновативно
предузетништвo
Искуство
као подршка


Реализацију
пројекта подржало

Кабинет Министра
за иновације и
технолошки развој

-----------------------


У продајним
објектима Трафике
од сада можете купити
Националну ревију

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 81 - руски

Србија - национална ревија - број 80 - руски

Србија - национална ревија - број 79 - руски

Србија - национална ревија - број 78 - руски

Србија - национална ревија - Туризам 2020.

Србија - национална ревија - Број 77

Србија - национална ревија - Број 76

Србија - национална ревија - Број 75Србија - национална ревија - Франкфурт
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - ПекингСрбија - национална ревија - број 74
Србија - национална ревија - број 73
Serbia - National Review, Leipzig
Србија - национална ревија - број 72Туризам 2019.Србија - национална ревија - број 71Србија - национална ревија - број 70
Србија - национална ревија - број 69Србија - национална ревија - број 68Туризам 2018.
Србија - национална ревија - број 66
Молитва без престанка
Србија - национална ревија - број 65Србија - национална ревија - број 64
Србија - национална ревија - број 63
Србија - национална ревија - број 62Србија - национална ревија - број 61
Србија - национална ревија - број 60

Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 58
Србија - национална ревија - број 57
Србија - национална ревија - број 56
Србија - национална ревија - број 55
Србија - национална ревија - број 54
Туризам 2016
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Serbia - National Review - No 51
Српска - број 10-11
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 48
Туризам 2015

Serbia - National Review - No 47Serbia - National Review - No 46, russianSerbia - National Review - No 45Srpska - No 6
SRPSKA - National Review - No 5Tourism 2014SRPSKA - No 2
SRPSKA - No 1
Tourism 2013
SRPSKA - National Review - Special Edition

Battle above Centuries
Legends of Belgrade
History of the HeartЕдиција УПОЗНАЈМО СРБИЈУ

ГУЧА - ПОЛА ВЕКА САБОРА ТРУБАЧА (1961-2010)
Чувар светих хумки
Србија од злата јабука - друго издање
Orthodox Reminder for 2013
Пирот - Капија Истока и Запада
Беочин - У загрљају Дунава и Фрушке Горе
Србија, друмовима, пругама, рекама
Србија од злата јабука
Туристичка библија Србије

Коридор X - Европски путеви културе
Београд у џепу
Тло Србије, Завичај римских царева
Добродошли у Србију