Угошћавање

ПРЕСТОНИЧКИ РЕСТОРАН „К 2”, НА РАЗМЕЂУ НОВОГ БЕОГРАДА И ЗЕМУНА, МЕСТО ЗА ИСТАНЧАНЕ ЗНАЛЦЕ
Нема да нема
Овде можете затворити пуни хедонистички круг, од пикантних јела по ненадмашним старинским рецептима наших бака, преко заиста најбољих српских вина и дезерта, до врхунских кубанских цигара. Али ту је и оно чега не могу да се лише један Италијан, Француз, Шпанац или Немац кад нису у својој земљи


Постоје људи који су у стању да уживају свим чулима у најједноставнијим стварима на свету. Хедонизам се, стога, дефинише као тежња за задовољством које је само по себи сврха. Први теоретичар хедонизма био је Сократов ученик Аристип из Кирене. Човеку припада само садашњост, сматрао је, па зато треба уживати као да нам је сваки дан последњи. Савремени филозофи хедонизам сматрају одлучујућим фактором у хармоничном развоју сваког од нас. Због тога се хедонизам у модерној литератури често поистовећује са умећем живљења. А да бисте сигурно уживали, задовољили сва чула, препоручујемо вам да посетите ресторан „К 2” у новобеоградској Улици Џона Кенедија 10 е, на граници према земунској општини. Ни у том пријатном амбијенту, међутим, не смете да заборавите основно етичко начело хедонизма: ваше уживање не сме да угрожава друге. И тога се у „К 2” сви придржавају.
Овај ресторан прочуо се по богатој и веома квалитетној понуди специјалитета српске кухиње. Више од две стотине тих јела овде спремају три врхунска кувара, за свачији укус. У ово зимско доба, наравно, нећете наручити сармицу од зеља, јер сад зеља нема, али ћете зато уживати у пихтијама, хладном пребранцу, говеђој пршути, овчијој стељи, закусци од дивљачи, или паприци у павлаци. Ту су затим топла предјела, супе, чорбе, као и изврсна јела спремљена по рецептима наших бака. Међу традиционалним јелима домаће кухиње издвојили бисмо: поховане шкембиће, бризле на жару, свадбарски купус, чорбаст пасуљ, сарму, телећу главу у шкембету, гулаш... Али, ви можете кренути са сасвим друге стране и ко зна докле стићи. Сваком на вољу.
– Радимо од 2000. године и угостили смо многе велике зналце кухиње, вина, врхунских ракија, бројне познате личности. Организујемо пословне ручкове у мирној атмосфери, коктеле, прославе... Када једном прекорачите наш праг, ми заиста преузимамо бригу о вама. Ваше је да не бринете и да уживате – каже Горан Кувачић, власник „К 2”. – У неким реалним оквирима, готово да нема шта не можемо да учинимо за госта. Ако жели, можемо, док он руча, да одвеземо његов ауто на прање или штогод слично. Циљ нам је да се видимо опет и учинићемо што је у нашој моћи да будемо упамћени по лепом, по квалитетном, по господском, и то не само у храни.

ОСЕЋАЈ, НИЈАНСЕ, УКУСИ

Међу јелима домаће кухиње, даље, издваја се телећа коленица у сачу, спремљена по старим рецептима, па лешо јагњетина и телетина, шпиковане телеће груди у сачу са кајмаком, пикљеви у млеку и поврћу. Ко воли може да проба специјалитете од дивљачи, или нарочите кобасице мешане од дивље свиње, срне и јелена. Међу рибљим специјалитетима су и они од речне (сом, смуђ, пастрмка, шаран) и они од морске рибе (орада, бранцин, „Сан Пјер”, лосос), као и салате од морских плодова, хоботнице, дагњи. Добар роштиљ на ћумуру и одличне салате, има их чак 28 у јеловнику, у једном оваквом ресторану се подразумевају.
Уз добру и здраву храну иду и врхунска пића. Од жестоких пића, не рачунајући она интернационално чувена, препоручујемо шљивове ракије старе пет година „соколову” и „бојковчанку”, затим „клековачу” и „манастирку”, „жуту осу”, „линцуру”, као и домаће справљене од дуња, бресака, кајсија и крушака.
И вина у подруму ресторана „К 2” су пажљиво пробрана, пре свега она из најпознатијих српских винарија (попут Краљевске винарије подно Опленца, подрума „Раденковић”, „Александровић”, „Ковачевић”, „Радовановић”, вина из Херцеговине, надасве оног из манастира Тврдош...).
И на крају, да се кусано заслади, препоручујемо да уз дезерт пробате два јединствена вина: „бермет”, који садржи више од двадесет травки и само се пијуцка, те „крокан”, врхунско бело мускатно вино са Бисерног острва на реци Тиси крај Новог Бечеја.
Да би се круг уживања употпунио и склопио, ко воли може да пуши и неку од најпознатијих цигара (издвојили бисмо, свакако, кубанску „партагас”).

***

Одабир
Да би се одржао квалитет у једном ресторану овог ранга, набавка квалитетних намирница је од огромног значаја. Као што славни енглески кувар Џејми Оливер сам бира састојке за своја јела, у ресторану „К 2” то ради човек истанчаног укуса, специјалиста за набавку. Међу двадесетак запослених, његов посао је управо то: свакога јутра одлази у одабир намирница, зачина и свега што је потребно врхунским куварима да у потпуности покажу свој дар.

***

Резервације
„К 2” има довољно места (око 80), али интересовање је велико и није згорег да унапред резервишете сто у једној од две сале. Контакт телефони: + 381 11 319 37 39, + 381 63 20 11 02.

 

Женско иновативно
предузетништвo
Искуство
као подршка


Реализацију
пројекта подржало

Кабинет Министра
за иновације и
технолошки развој

-----------------------


У продајним
објектима Трафике
од сада можете купити
Националну ревију

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 82 - руски

Србија - национална ревија - број 81 - руски

Србија - национална ревија - број 80 - руски

Србија - национална ревија - број 79 - руски

Србија - национална ревија - број 78 - руски

Србија - национална ревија - Туризам 2020.

Србија - национална ревија - Број 77

Србија - национална ревија - Број 76

Србија - национална ревија - Број 75Србија - национална ревија - Франкфурт
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - Москва
Србија - национална ревија - ПекингСрбија - национална ревија - број 74
Србија - национална ревија - број 73
Serbia - National Review, Leipzig
Србија - национална ревија - број 72Туризам 2019.Србија - национална ревија - број 71Србија - национална ревија - број 70
Србија - национална ревија - број 69Србија - национална ревија - број 68Туризам 2018.
Србија - национална ревија - број 66
Молитва без престанка
Србија - национална ревија - број 65Србија - национална ревија - број 64
Србија - национална ревија - број 63
Србија - национална ревија - број 62Србија - национална ревија - број 61
Србија - национална ревија - број 60

Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 59
Србија - национална ревија - број 58
Србија - национална ревија - број 57
Србија - национална ревија - број 56
Србија - национална ревија - број 55
Србија - национална ревија - број 54
Туризам 2016
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Српска - национална ревија - број 12-13
Serbia - National Review - No 51
Српска - број 10-11
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 49
Serbia - National Review - No 48
Туризам 2015

Serbia - National Review - No 47Serbia - National Review - No 46, russianSerbia - National Review - No 45Srpska - No 6
SRPSKA - National Review - No 5Tourism 2014SRPSKA - No 2
SRPSKA - No 1
Tourism 2013
SRPSKA - National Review - Special Edition

Battle above Centuries
Legends of Belgrade
History of the HeartЕдиција УПОЗНАЈМО СРБИЈУ

ГУЧА - ПОЛА ВЕКА САБОРА ТРУБАЧА (1961-2010)
Чувар светих хумки
Србија од злата јабука - друго издање
Orthodox Reminder for 2013
Пирот - Капија Истока и Запада
Беочин - У загрљају Дунава и Фрушке Горе
Србија, друмовима, пругама, рекама
Србија од злата јабука
Туристичка библија Србије

Коридор X - Европски путеви културе
Београд у џепу
Тло Србије, Завичај римских царева
Добродошли у Србију